מטפלת בתנועה -שלו לסטר

פסיכותרפיסטית פסיכואנליטית דינמית מתמקדת.

מטפלת בתנועה, מוכרת ע"י משרד הבריאות בעלת ניסיון של 17 שנים. 

מנחה קבוצות טיפול בתנועה בבית החולים לבריאות הנפש שער מנשה.

מטפלת משפחתית במרכז יה"ל חדרה– מרכז יעוץ ותמיכה למשפחות שיש להם בן משפחה מתמודד נפש.  

חוקרת ומפתחת את תחום ה'מיינדפולנס בתנועה' באוניברסיטת חיפה.

דוקטורנטית באוניברסיטת בר אילן במחלקת פסיכואנליזה ופרשנות.

מאז ומתמיד העסיקה אותי השאלה מהו הטיפול שיביא לשינוי המשמעותי ביותר בדרך המהירה ביותר?

שליו שמעוני מטפלת בתנועה

כשבליבי הידיעה שאנחנו ישויות מורכבות, אשר עשויות מכל שלושת האלמנטים - גוף, נפש ורוח - תמיד הרגשתי שעד שכל האלמנטים הללו לא יתאחדו בתוך שיטת טיפול אחת, משהו בסיסי תמיד יהיה חסר.

זו הסיבה שלמדתי פסיכולוגיה וכאשר הרגשתי שכמעט אין התיחסות לגוף, המשכתי ללימודי טיפול בתנועה, הרואים את הגוף כחלק בלתי נפרד מהתהליך הטיפולי. אך גם שם היה חסר לי  האספקט הרוחני האינטואיטיבי ולכן במקביל למדתי שיטות כמו מיינדפולנס, העבודה של ביירון קייטי, המסע של ברנדון בייס, ועוד.

וכך בעצם נולד הרעיון של מיינדפולנס בתנועה, טיפול המשלב גוף, נפש ורוח. טיפול מאזן, מרפא ומקדד מחדש לעבר חיים מלאים ומאושרים יותר.

השאלה שמובילה אותי היא – כיצד לחיות, להוות, ולהיות חופש – בכל מימדי החיים?

מהו חופש שלא תלוי בדבר?

מהו חופש חיצוני, אך גם פנימי – לנוע, ליצור, לחקור, לגלות?

איך נעים בתוך החיים מתוך תחושה של הרמוניה פנימית, חסרת מאמץ, חופשית?

כשנסעתי לטיולים בעולם הרגשתי שאני טועמת מהחופש הזה שוב, חוקרת עולמות חדשים, תרבויות ונופים מדהימים, אבל כשחזרתי לארץ הבנתי שזה עדיין היה מוגבל, ותלוי בנסיבות ובמקום בו הייתי.

ההתבגרות הביאה עימה אתגרים חדשים (ילדים, פרנסה, ושאר התחייבויות), והשאלה החלה להתעורר ביתר שאת – איך חיים חופש בתוך החיים עצמם? איך מרגישים וחשים את החופש הזה מעבר לכל נסיבה, בכל רגע ובכל מצב?

במהלך הדרך נחשפתי והוכשרתי לעבוד במספר רב של שיטות טיפול ותרפיות. שיטות הטיפול השונות לימדו אותי שהחופש הוא תוצאה של תודעה משוחררת – ממחשבות ורגשות, חופשיה מרעיונות וקונספטים מגבילים, וחופשיה מהיאחזות במה שהיא כבר יודעת.

אדם חופשי ממחשבות ורגשות יכול לנוע בחיים ולהיות מי שהוא באמת. הוא אינו כבול לתפיסות עולם שהוא אסף במהלך הדרך, וגם לא לדעות קדומות שיש לאחרים ולו על עצמו. הוא בעצם חופשי לנוע בנתיב המיוחד שלו ולעשות בדיוק את מה שהוא רוצה לעשות. החיים מפסיקים להיות מטרד אינסופי, בעיות, צרכים ורצונות בלתי נגמרים, וכלא של מחשבות, והופכים להיות תנועה הולכת וגדלה לעבר חופש.

כשאנחנו יושבים למדיטציה ומתגלה חופש פנימי הוא עדיין לא מעוגן ומושרש בתוך הגוף עצמו, ולכן גם נידון להתפוגג עם הקימה מהמצב הסטאטי והנוח של ישיבה דמומה. הרחבה של אותו חופש אל תוך הגוף והתנועה, מעשירים את החוויה והתובנה הפנימית שחופש הוא באמת מצב שלא מותנה בכלום – רק ביכולת שלנו לדעת אותו. בעצם הגילוי שהוא יכול לזרום לנו בתוך הוורידים, ולהתעורר בשרירים שנעים לצלילי מוסיקה אנחנו מבינים שאנחנו חופש. זה לא רק מעשיר את החוויה של החופש התודעתי, זה ממש מלמד אותנו איך להיות מדיטטיביים בתוך החיים התובעניים, האינטנסיביים ומלאי התהפוכות. חופש ומדיטציה בעיניים פתוחות, בעודנו ערניים, מפוכחים ומעשיים.

מטפלת בתנועה המשלבת מיינדפולנס בתנועה, מפגישה אותנו עם רגעים שבהם הרוח והחומר מתמזגים ועושים אהבה מתוקה – ומגלים לנו סוד עתיק ונפלא שרוח וחומר הם אחד, שאין באמת הפרדה, שהחיים יכולים להפוך לריקוד חופשי חסר מגבלה מלא בהשראה ויופי.

ושהתודעה שלנו תמיד, אבל תמיד חופשית.

שלו לסטר, פסיכותרפיסטית דינמית וממוקדת, מטפלת בתנועה מוסמכת על ידי משרד הבריאות, משלבת  מיינדפולנס בתנועה וטכניקות להרחבת התודעה תוך כדי תנועה, דבר אשר מאפשר לגוף עצמו לנשום ולבעבע את החופש שקיים שם מתמיד.